La nostra Webquest

Si vols veure la nostra Webquest clica sobre el títol: I perquè no ho parlem? Tant si t'ha agradat com si no, ens agradaria sentir els teus comentaris.

dimarts, 8 de desembre del 2009

3. SEGUIMENT I EVOLUCIÓ DE LA WEBQUEST

La nostra webquest s'emmarca en el context de formació del professorat de l'IES on es situa el cas de la PAC1. El fet d'escollir destinar-la al professorat en comptes de l'alumnat va sorgir al grup com un repte més, tot i que érem conscients que això en complicava una mica més la confecció. En un principi, la idea va ser molt ambigua, i ens ha costat de concretar-la, ja que hi havia massa aspectes a tractar, fins que hem tirat pel dret i hem decidir centrar-nos en la resolució de conflictes com a recurs o estratègia per afrontar el dia a dia en un centre escolar.
Per altra banda, el fet de no tractar específicament un aspecte d'intercultural (teòricament parlant), ens ha dificultat enllaçar o reflectir aquells aspectes més teòrics de l'assignatura amb el que volíem treballar en la Webquest. Això ens ha fet tornar a reflexionar sobre el contingut d'aquesta, però creiem fermament que la nostra proposta defensa i treballa aspectes bàsics per a aprendre i conviure amb la diferència, ja sigui per qüestions de raça, cultura, edat, sexe, interessos... i que entendre i treballar l'aprenentatge a través dels conflictes que això genera és bàsic en l'educació intercultural.
És des d'aquest punt de vista que situem la nostra Webquest en un Nivell mitjà d'interculturalitat o de resolució de conflictes de valors. Si clarament la nostra webquest és una defensa de la mediació com a mitjà per a establir diàleg entre persones per a negociar amb l’objectiu final d’arribar a un consens, és a dir, a una resolució pacífica de conflictes, crec que estem potenciant aquest nivell d’interculturalitat. D'altra banda, tenint en compte que el desenvolupament de les activitats implica debat i treball en grup per arribar a respostes conjuntes, d’alguna manera també estem potenciant la negociació i el consens com a eina de treball, és a dir, el segon nivell d’interculturalitat.
Pel que fa al treball en grup, ha sigut complex, primer per la falta de temps i consens per iniciar la PAC, desprès per la falta de resposta d'una companya que finalment va abandonar el grup i que va influir en el retard per organitzar les tasques. No obstant crec que les dues persones que finalment hem composat el grup hem sabut vèncer les adversitats i tirar endavant el projecte amb força empenta i il·lusió: un cop assumits els inconvenients ens hi hem dedicat a fons.
Per organitzar-nos ens hem dividit els apartats de la Webquest, i les tasques posteriors. De tal manera que jo m'he encarregat de la Introducció i El procés així com de tota la part tècnica de la Webquest (dissenyar-la, crear-la i penjar tots els apartats, amb les imatges, els enllaços...), tot i aquesta divisió de tasques, ens hem mantingut en contacte en tot moment, fent aportacions i variacions a totes les tasques de la PAC a fi de millorar-la.
Crec que finalment hem fet una bona feina, i hem sabut crear un clima de confiança i equilibri necessaris per a dur a terme la PAC.
Aquesta és la nostra WQ, si algú s'anima a entrar-hi agraïrem els seus comentaris!
http://phpwebquest.org/catala/webquest/soporte_tabbed_w5.php?id_actividad=5032